Kuzey Kıbrıs’ta Ne Yenir ?

Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs’ın meşhur köftesi için tüm Kıbrıslılar’ın gösterdiği ilk adres Sabır Lokantası. İsmi ile müsemma lokantaya gittiğiniz zaman sabrı elden bırakmamakta fayda var. Zira tek müşteri siz bile olsanız yarım saate kadar köfte beklemeniz gerekebilir.

 

Peksimet

Kıbrıs’ın hellimden sonra belki de Dünya’ya açılması gereken ilk lezzeti. Çeşit çeşit peksimetler için ilk uğranacak yer Ortaköy Fırını olabilir.

 

Şeftali Kebabı

Koyun ve keçi kıymasının terbiye edilmesiyle hazırlanan köfte, iç yağına sarılır ve kömürde yavaş yavaş pişirilir; adına da şeftali kebabı denir. Kıbrıs’ta yenilmeden kesinlikle dönülmemelidir. Şeftali kebabında işin ustası ise Kıbrıslılar’a göre Niazi’sRestorandır.

 

Hellim Peyniri

Kıbrıs’a özgü peyniri hemen hemen bütün kahvaltılarda bulmak mümkün. Ancak yolunuz Lefke’ye düşerse orada Zekiye Hanım’la birlikte peynir yapımına dahi katılabilir ve hakiki hellim peynirinden satın alabilirsiniz. Hellimin aslı keçi sütünden yapılsa da, inek sütü ile de yapılıyor ve inek sütü ile yapılanlar 1 ay kadar saklanabilirken, keçi sütü ile yapılanları 1 yıla kadar saklamak mümkün.

 

Molehiya

Geleneksel Kıbrıs Mutfağı’nın en sevilen yemeklerinden. En güzel Molehiya’yı tatmak içinse tercih Kybele Restoran olabilir. Ancak enfes manzarası ve lezzetinin yanında fiyatların da bir miktar tuzlu olduğunuz akılda tutmak gerek.

 

Kolakas

Kıbrıs’a özgü kış yemeklerinden birisi, ancak yaz aylarında da tatmak mümkün. Kıbrıs’a özgü kolakas sebzesi ve kuzu eti ile hazırlanan yemeği hemen hemen her restoranda bulmak mümkün.

 

Ceviz Macunu

Kıbrıs’ta en eski misafir ağırlama usullerinden birisi de misafire ceviz macunu ikram etmektir. Misafir olarak gitmeseniz de bu lezzetten mahrum kalmak olmaz.

Haberdar Olun

Panel Bilgileri